Optimizem na obzorju

Optimizem na obzorju

Gradbeništvo lahko s trajnostnim pristopom, stabilnostjo obsega del ter ureditvijo poslovnega okolja in odnosov z delavci postane perspektivna, konkurenčna panoga, ki bo odpirala kakovostna delovna mesta, so na konferenci v Ljubljani ugotavljali predstavniki delodajalcev in zaposlenih ter ministrstev.

  

Trajnostni pristop bi omogočil, da ta panoga, ki je v času krize doživela globok padec - med drugim je propadlo 23 od 30 največjih podjeti -, po 10 letih postane stabilna in da vsi deležniki "normalno živijo", je na prvi strateški konferenci za trajnostno gradbeništvo, ki jo je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), dejal predsednik uprave družbe Pomgrad in član upravnega odbora zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala pri GZS Igor Banič.

Problematika je kompleksna, zato bo potrebno intenzivno sodelovanje ministrstev, zbornic, socialnih partnerjev in stroke, je poudaril direktor zbornice Jože Renar. Panoga je bila v Sloveniji deležna precej večjih nihanj kot v sosednjih in tudi drugih evropskih državah, je opozoril.

Za naslednjih pet let je sicer videti veliko optimizma, med drugim ob rasti stanovanjske gradnje ter državnih investicij in zasebnih poslovnih in industrijskih investicij. Je pa treba paziti, da ne bi prišlo do ponovnega globokega padca, je dejal Renar.
  
Vabljeni k ogledu celotnega zapisa konference, ki se je odvijala 21. marca letos - še posebej priporočamo del, kjer so se dotaknili socialne zakonodaje ...
   

30. marec 2017