Nove dimenzije vašega doma!

Nove dimenzije vašega doma!

47. mednarodni sejem DOM, Gospodarsko razstavišče v Ljubljani (4.–9. marec 2008)

  
Od torka, 4. marca, do nedelje, 9. marca 2008, bo Gospodarsko razstavišče pod skupnim motom Nove dimenzije vašega doma! odprlo vrata že 47. mednarodnega sejma Dom. Na 17.000 m2 razstavnih površin se letos predstavlja 555 podjetij iz 26 držav. Ker jih je letos na sejmu več kot lani, so na ploščadi GR ob Dunajski cesti postavili še dve montažni dvorani. Sejem je že več let popolnoma zaseden. Poseben poudarek je letos namenjen promociji montažnega načina gradnje, ki jo v skupnem nastopu predstavljajo člani Sekcije slovenskih proizvajalcev montažnih hiš.
  
Sejem Dom, eden največjih in najbolj obiskanih sejmov na GR, je mednarodni sejem gradbeništva, kjer si je mogoče ogledati ponudbo stavbnega pohištva, izdelke za notranjo opremo, urejanje doma in njegove okolice, opremo za ogrevanje in hlajenje, materiale in proizvode za gradbeništvo in izdelke, ki tehnično varujejo, nadgradijo ali pa enostavno poživijo domove. Razstavni del spremlja bogat obsejemski program, ki ni namenjen le strokovni javnosti, ampak vsem obiskovalcem. Organizatorji so ga pripravili v sodelovanju z Združenjem lesarstva pri GZS, Gradbenim inštitutom ZRMK in s Sekcijo proizvajalcev montažnih hiš pri GZS. V okviru gradbenega inštituta ZRMK bo potekalo vsak dan od 10. do 18. ure v dvorani Galerija brezplačno energetsko svetovanje za občane. Spregovorili bodo o učinkoviti rabi energije, o posodobitvah energetskega sistema, o uporabi toplotnih črpalk, o nizkoenergijskih in pasivnih hišah, toplotni zaščiti stavb, o sodobnih kurilnih napravah na fosilna goriva idr. V dvorani Kupola (A) pa se bodo vsak dan vrstila predavanja Sekcije slovenskih proizvajalcev montažnih hiš z naslovom Kakovost bivanja z lesom. Med drugim bodo predstavili primer načrtovanja montažne pasivne gradnje ter pasivno hišo, kako potresno varne in kako energetsko varčne so montažne hiše.
  
V predavalnicah Urška organizira Združenje lesarstva pri GZS od srede do petka (4.–7. 3.) dopoldne predavanja. Omenimo samo nekaj naslovov: Nakupno vedenje kupcev montažnih hiš, Okoljska primernost in učinkovitost kurilnih naprav na lesno biomaso, Požarna ustreznost lesa in lesnih konstrukcij, Zagotavljanje kakovosti lesa in lesnih proizvodov v gradbeništvu ipd.
  
Vsako leto Gospodarsko razstavišče d.o.o. skupaj z Združenjem lesarstva pri GZS že tradicionalno podeljuje priznanja Evropska zvezda za najboljši izdelek stavbnega pohištva. Dve enakovredni nagradi prejmeta izdelka iz programa zunanjega in notranjega stavbnega pohištva. Nagradi bodo podelili na otvoritvi sejma, ki ga bo v torek dopoldne odprl minister za gospodarstvo, mag. Andrej Vizjak.
  
Na GR pričakujejo prek 50.000 obiskovalcev tako kot lani, ko se je na sejmu predstavljalo 486 podjetij iz 26 držav. Vsak obiskovalec prejme ob obisku sejemski katalog GR kot vodnik po sejmišču oziroma razstavnih dvoranah pa tudi obsejemski ponudbi. V njem je seznam razstavljavcev s kratko predstavitvijo.
  
Sejem je odprt od 4. do 9. marca 2008, od 9.30 do 19.30, le zadnji dan, 9. marca, se zapre ob 18.00. Cena vstopnic za odrasle je 6 EUR, za otroke in mladostnike 7-16 let, dijake, študente in upokojence je 5 EUR, otroci do 7. leta starosti in invalidi na vozičkih ter njihov spremljevalec pa imajo vstop prost. 

03. marec 2008
 
 
59. Sejem DOM59. Sejem DOM
03. 03. 2020
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje