Natečaj Wienerberger Brick Award 2020

Natečaj Wienerberger Brick Award 2020

Družba Wienerberger že devetič razpisuje neodvisni natečaj Brick Award za izjemne opečnate zgradbe z vsega sveta, ki jih lahko prijavijo arhitekti, strokovnjaki in novinarji s področja arhitekture. Rok za prijavo je 9. april 2019.

  

Wienerberger Brick Award, mednarodno arhitekturno nagrado za izjemne primere sodobne in inovativne opečne arhitekture, so prvič razpisali leta 2004. Njen namen je v ospredje postaviti ta naraven gradbeni material ter pokazati, kako vznemirljiva, posebna in sodobna je lahko uporaba opeke v arhitekturi. Družba Wienerberger bo nagrado leta 2020 podelila že devetič, zato vabi arhitekte, strokovnjake in novinarje s področja arhitekture, da prijavijo projekte prek spleta. Lani je bilo prijavljenih skoraj 600 projektov iz več kot 50 držav. 
  
Zmagovalec velike nagrade Brick Award prejme 7.000 evrov (ki je hkrati tudi zmagovalec v določeni kategoriji), nagrada za zmagovalce v ostalih štirih kategorijah pa znaša 5.000 evrov. 
Nagrado podeljujejo v petih kategorijah: 
  • Feeling at home (Občutek domačnosti), 
  • Living together (Živeti skupaj), 
  • Working together (Delati skupaj), 
  • Sharing public spaces (Javni prostori), 
  • Building outside the box (Gradnja brez omejitev). 
Pomembno vlogo v vsakem predstavljenem projektu morajo imeti izdelki iz opeke: spekter njene uporabe od gradbenih rešitev z uporabo klasičnih opečnih zidakov, stenskih zidakov in strešnikov, do ustvarjalne uporabe opečnih tlakovcev in keramičnih fasadnih panelov. Zadnja kategorija je namenjena inovativnim konceptom in načinom uporabe opeke, kot so nove gradbene tehnologije, vključno z opeko po naročilu, in sodobni arhitekturni ornamenti. Brick Award je neodvisna nagrada, zato uporaba izdelkov družbe Wienerberger ni odločilen dejavnik za sodelovanje. Posebna pozornost bo namenjena temu, kako projekt združuje funkcionalnost, trajnost in energetsko učinkovitost. Dodatno merilo je, da je bil projekt zaključen v letu 2016 ali pozneje, s čimer se zagotovi aktualnost.
 
  

 

Družba Wienerberger, ustanovljena leta 1819, z 200-letno zgodovino, ki izhaja iz osnovnega izdelka - opeke, je danes največji svetovni proizvajalec opeke (blagovna znamka Porotherm, Terca) in vodilna na trgu glinenih strešnikov (Koramic, Tondach) v Evropi ter betonskih tlakovcih (Semmelrock) v srednji in vzhodni Evropi. Pri cevnih sistemih (keramične cevi Steinzeug-Keramo in plastične cevi Pipelife) je družba eden izmed vodilnih dobaviteljev v Evropi, s skupno 197 proizvodnimi lokacijami v 30 državah.
  

Vir:
25. februar 2019
 
 
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava fasad Dežman d.o.o. Ko sosedova fasada prebledi od zavisti