Naprodaj za 200 milijonov evrov nepremičnin Mercatorja

Naprodaj za 200 milijonov evrov nepremičnin Mercatorja

Mercator trenutno prodaja več kot 210 nepremičnin, za katere lahko pričakuje več kot 200 milijonov evrov

 
Skupno slovenski trgovec samo v Sloveniji prodaja kar za okoli 110 milijonov evrov nepremičnin, pri čemer pa se povprečna oglaševana cena njihovih poslovnih prostorov na spletnih nepremičninskih portalih giblje med 600 in 700 evri, zazidljivih zemljišč pa med 150 in 200 evri za kvadratni meter. Na Mercatorjevi spletni strani in nepremičninskih portalih je trenutno mogoče najti okoli 170 različnih nepremičnin, ki jih namerava trgovec prodati. Med temi nepremičninami prevladujejo manjše živilske trgovine, poslovni kompleksi ter zazidljiva zemljišča, kjer je slovenski trgovec nameraval zgraditi trgovske centre, a je sedanja uprava te načrte opustila.

Koliko dobička si Mercator obeta s prodajo svojih poslovno nepotrebnih nepremičnin, ni znano. Ob upoštevanju povprečnih amortizacijskih stopenj ter leta zgraditve pa so velik del teh nepremičnin že amortizirali in bi tudi s prodajo po nižjih cenah od oglaševanih ustvarili visok dobiček.
 
Podrobnosti si preberite v prispevku, objavljenem v Dnevniku in dosegljivem preko spodnje povezave. Seznam prodajanih nepremičnin pa je dosegljiv tukaj.
  

Vir: Dnevnik
08. oktober 2014