Napake izvajalca bo ocenjeval sodni cenilec

Napake izvajalca bo ocenjeval sodni cenilec

Osnovna šola Ob Rinži, Kočevje predmet spora zaradi "nekvalitene" izvedbe ali projekta?

     
Sestanek, na katerem so pristojni razpravljali o reševanju problematike, s katero se že sedem let srečujejo uporabniki kočevske osnovne šole Ob Rinži, je končno prinesel dogovor o načinu reševanja težav.
 
Teh se je zaradi slabega projektiranja in izvedbe del na in v stavbi, nabralo precej, kar nekaj nevšečnosti pa je učitelje in učence pričakalo že pred vselitvijo. Zamaka streha, odkrili so nepravilnosti pri električni napeljavi in prepišne špranje pod okni, zdravstvena inšpektorica je ugotovila, da ograje ne ustrezajo normativom in so zaradi tega nevarne za otroke, ... naštevajo na šoli in občini.
  
Podrobnosti si preberite v Dnevniku - v prispevku, ki ga je pripravila Prostor lokacije določa naravna gozdna krajina. Zasnova tipologije objekta izhaja iz zaprte introvertirane strukture, ki je razstavljena, v dva prostorska U-ja, obrnjena navzven na tak način, da si skupaj delita hrbtno stranico in povezujeta s krajino. V vhodnem delu objekta, ki je obrnjen proti severu in bližje cestnem območji se nahajajo poljavni programi šole; medtem, ko je drugi del objekta namenjen prostorom učilnic, ki so odprte proti jugu, proti naravi. Šola je racionalni, produktivni in generični sistem, ki je postavljena v naravo tako, da podzavestno ustvarja v prostoru določeno vrsto simbioze – drugo naravo.

Vir: Dnevnik
11. februar 2011