Nadstandardna stanovanja katastrofalne gradnje

Nadstandardna stanovanja katastrofalne gradnje

Stanovalci v nadstandardnih stanovanjih so upravljavcu prijavili številne napake, a ta razen kozmetičnih popravkov ni storil ničesar. Medtem je že potekla tudi garancija za stanovanja, za katere so odšteli tudi po več kot 1500 evrov na kvadratni meter.

  
Svet na Kanalu A je objavil zanimiv prispevek, kakšne težave in tegobe prinaša gradnja, ki ne sledi zakonitostim materiala ...
  
Hitra gradnja, ko se materialu ne pusti, da se "uleže" in ustrezno postara, osuši, največkrat prinaša tegobe in težave uporabnikom - kupcem le teh objektov.
Saj se z vidika investitorja lepo sliši, da je bil objekt v sedmih mesecih pripravljen na vselitev - vendar nihče, ampak res nihče ne upošteva časa, ki ga posamezen materila zahteva za svojo osušitev, Pri nas prevladuje t.i. mokra gradnja, kjer skoraj vsakemu ciklu v gradnji dodajamo vodo - ki pa mora po vgradnji izhlapeti, če seveda ima kam. Največkrat jo izvajalci, priganjani z rokom izvedbe, kar ignorirajo in vgrajeni material neposušen "zaprejo" z drugim materialom.
 
Potem pa gledamo takšne posnetke in beremo o skritih napakah ...  Poglejte si prispevek.
 

23. junij 2011