Na Tibetu odprli najvišji predor na svetu

Na Tibetu odprli najvišji predor na svetu

26. aprila so skozi najvišje ležeči predor (nad 4.750 m nad morjem) spustili promet

  
Dvosmerni predor na Svileni cesti je dolg več kot 5,7 km in je del 400-kilometrske avtoceste, ki povezuje regionalno glavno mesto Lhasa in Nyingchi na jugovzhodu Tibeta.
  
Gradnja predora se je začela leta 2015 na 5,018 metrov visoki gori Mila, zaključena pa je bila v ponedeljek 22.4.2019, s čimer se je 18-kilometrska razdalja preko gore skrajšala na 5,7 km.
  
Gong Bin, vodja projekta predora Mila - Mountain China 2, je povedal, da je bilo med gradnjo izvedenih več kot 10 tehnoloških dosežkov, kot je izboljšanje natančnosti raziskovanja gorskih tunelov v izredno hladnem vremenu in veliki nadmorski višini. Dejal je, da se je poleg hladu in pomanjkanja kisika več kot 2.000 gradbenih delavcev soočilo z izzivi nevšečnosti prevoza delavcev in gradbenih materialov na gradbišče. "Tukaj delamo že več kot štiri leta in smo živeli v začasnih hišah na vhodu v predor," je dejal Xu Yong, vodja tega gradbenega projekta.
 
Dejal je, da je avtocesta pomemben kanal za vzhodni del Tibeta, ki lahko pomaga spodbuditi turizem, industrijski razvoj in prinaša udobje prometa lokalnim prebivalcem.
  
Še kratek posnetek:


  
vir: http://www.xinhuanet.com

Vir:
30. april 2019
 
 
Zanimiva primerjavaZanimiva primerjava
11. 07. 2008
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Fasaderstvo Lap d.o.o. Kvalitetna izdelava fasad
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!