Na Onkološkem inštitutu upajo, da bodo cevi zdržale do sanacije

Na Onkološkem inštitutu upajo, da bodo cevi zdržale do sanacije

Prihodnji mesec projektna naloga za sanacijo vodovoda - Kdo bo financiral sanacijo klime, ki naj bi bila še dražja, ni znano - SCT pa v stečaj

     
Ljubljanski Onkološki inštitut še vedno čaka na začetek sanacije vodovodnega omrežja. Kot ugotavljajo na inštitutu, so cevi v zelo slabem stanju, obvladovanje legionele pa jim je do zdaj povzročilo skoraj 400.000 evrov dodatnih stroškov.
 

Kdaj se bo sanacija začela, še ni znano. Ko bo projektna naloga pripravljena in revidirana, morajo oddati še javno naročilo za projektiranje, pridobiti pa bo treba tudi gradbeno dovoljenje, so pojasnili na ministrstvu. Ocena, koliko bo sanacija vodovoda stala, bo znana na podlagi projektantskega predračuna, so dodali na ministrstvu za zdravje.
   

"Želim si, da bi stvari tekle hitrejše, vendar očitno priprava projektne naloge za sanacijo terja nekoliko več časa. Stalno pa nas skrbi, kaj se dogaja v ceveh. Te so v tako slabem stanju, da se bojimo, da bodo začele puščati. Upam, da bodo zdržale do začetka sanacije," je dejala generalna direktorica Onkološkega inštituta.
  
Izvajalec gradbenih del SCT se je novembra lani zavezal, da bo stroške sanacije vodovoda Onkološkega inštituta Ljubljana kril najmanj v višini 2,14 milijona evrov, kolikor je znašala veljavna bančna garancija. Bančno garancijo, ki bi sicer zapadla 3. marca, so podaljšali, ... Podrobnosti si preberite v Delu, prispevek je dosegljiv prekos podnje povezave.
  
Se pa pri vsem tem poraja vprašanje - kdo bo plačal sanacijo, ko bo SCT objavil stečaj? Mogoče državljani? Zidar gotovo ne!
 

Vir: Dnevnik
14. marec 2011