Kriminalisti preiskujejo gradnjo Zdravilišča Debeli rtič

Kriminalisti preiskujejo gradnjo Zdravilišča Debeli rtič

Okostnjake Vegrada na obali s kar 314 napakami v gradnji preiskujejo kriminalisti

     
 
Saj se bere kot kriminalka:
  

Letovišče Debeli rtič deluje pod okriljem Rdečega križa, za nov hotel Arija v mladinskem zdravilišču in letovišču pa bi morali,, po najprej predvidenem scenariju odšteti 8,3 milijona evrov. Glavni gradbinec je bil velenjski Vegrad, ki je svoje delo opravil bolj ali manj slabo nepoplačani pa so ostali tudi nekateri podizvajalci.

   

V zgodbi, ki so jo odkrili novinarji mariborskega Večera piše, da je podjetje, ki je izvedlo revizijo gradnje, odkrilo kar 314 napak, kar so priznali tudi na samem Rdečem križu.
   

Kljub takšnim hudim pomanjkljivostim in kljub zamudi pri gradnji hotela, pa niso unovčili bančnih garancij, ki so jih imeli na voljo. Rdeči križ vse do danes ni opravil končnega obračuna projekta in tudi zato ne more unovčiti bančne garancije za odpravo napak v garancijski dobi, ki znaša dobrih 750.000 evrov.
  

Ko so se lotili sanacije problema, so morali najti krivca. In ga našli v prvem nadzorniku gradnje Alojzu Unetiču, ki pa je vse obtožbe zavrnil, ker, da je svoje nadrejene ves čas obveščal o poteku projekta, vendar je bil po njegovem največji problem v tem, ker zaradi spleta okoliščin, Vegrad je bil v nelikvidnostnem stanju, ni bilo moč uveljaviti bančnih garancij.


Celoten prispevek Iztoka Klemenčiča / Obala.net si preberite na spodnji povezavi.
  

04. februar 2011