Kongresni trg v Ljubljani že razpokan

Kongresni trg v Ljubljani že razpokan

Razpoke na Kongresnem trgu bodo zalepili

    
Ni jasno, ali bo vbrizgavanje lepila zadostovalo ali bodo za sanacijo razpokanega tlaka potrebni kakšni radikalnejši ukrepi
  
Na mestni občini Ljubljana so potrdili, da se z Gradisom G in njegovim podizvajalcem Stavbenikom iz Kopra dogovarjajo o sanaciji razpok na Kongresnem trgu. Pravijo, da bodo med razpoke ta in prihodnji mesec vbrizgali dvokomponentno lepilo, jih v naslednjih mesecih pozorno spremljali in po potrebi dodatno zakrpali.
 
Podrobnosti o predlagani rešitvi in zapletih si preberite v Dnevniku - prispevek je dosegljiv preko spodnje povezave.
Ne moremo pa mimo komentarja:
Na spletu je ogromno slik - npr. portal Siol, kjer si lahko ogledate fotogalerijo zaključevanja del in kjer boste opazili - seveda le tisti z izkušnjami in bistrim očesom - da so pozabili na negovanje betonskega tlaka.
Beton namreč zori 28 dni, da doseže skoraj 100% svoje trdnosti.  Po slikah na forumu skyscrapercity.com sodeč, se je betoniralo v času med 01. in 20. junijem 2011. Slavnostna otvoritev trga je bila dan ali dva pred proslavo ob državnem prazniku ...
Sedaj lahko sami izračunate kolikšna je bila doba negovanja betona ...
Na poprej omenjenemu forumu je uporabnik "keber" zapisal:
Saj ni čudno, da je razpokalo, če so pa delali v zadnjih dneh pred otvoritvijo.
Po eni strani so krivi gradbeniki, ker se tega niso lotili prej, po drugi politiki, ker je pač bilo potrebno odpreti točno na datum, pa če ošpičene prekle padajo.
Temu primerno trpi kvaliteta.
   

Vir: Dnevnik
23. september 2011