Je na vidiku nov potop gradbenikov?

Je na vidiku nov potop gradbenikov?

Mariborski Konstruktor je z objavo insolventnosti stopil na pota Vegrada in SCT-ja ....

   
Po poročanju Žurnala24 ima Mariborska družba Konstruktor VGR blokirane račune, delavcem dolguje majsko plačo in zaostaja z izplačilom drugih obveznosti. Rešitev vidijo v hitri dokapitalizaciji.
     
"Glede na današnje razmere v gospodarstvu, še posebej pa v gradbeni panogi, je težko napovedovati prihodnost. Menim, da ni gradbenega podjetja v Sloveniji, ki bi si upalo napovedati, kaj ga čaka jutri," je na vprašanje o usodi Konstruktorja za STA odvrnil Primož Pinter, eden izmed večjih lastnikov podjetja.
 
Podrobnosti si preberite v prispevku, ki je dosegljiv preko spodnje povezave.
 

     
Smo pa pri pregledovanju njihovih spletnih strani naleteli na zanimiv prispevekl - tukaj ga objavljamo v celoti:
 

 Za kupce. Če imate namen kupiti nepremičnino, da bi v njej živeli, nikar ne odlašajte. Oba nova objekta, Betnavski park in Brezje, namreč sodita v sam vrh ponudbe iz našega prodajnega kataloga. Kot ostali naši projekti se odlikujeta z vsemi lastnostmi, po katerih kupci povprašujejo. V nadaljevanju pa bomo našteli nekaj argumentov, ki bodo pomagali pri oblikovanju vaše odločitve. 

Za investitorje. Če imate prosta likvidnostna sredstva ali jih nameravate sprostiti, jih je zagotovo dobro investirati v nepremičnino v Mariboru zdaj. Preberite! Najprej pa seveda prisluhnite sebi in svojemu občutku za investicije, ki vas je dobro vodil že do sedaj. 

1.)    Projekti so pravi
Vsi Konstruktorjevi projekti imajo svojo vrednost, ki jo ohranjajo skozi čas, saj so primer kakovostne gradnje s funkcionalno razporeditvijo prostorov na dobrih in lahko dostopnih lokacijah. Objekti s temi lastnostmi vedno nudijo (ne glede na različne zunanje vplive) največje ugodje bivanja in s tem ohranjajo svojo vrednost.

2.)    Razmerja so prava
Če racionaliziramo razmerja med nihanji na delniškem in nepremičninskem trgu, postane hitro jasno, da se situacija nagiba močno v prid investiranju v nepremičnine. Dobre nepremičnine bodo vedno ohranile svojo vrednost, tako kot jo bodo dobre delnice. Pri delnicah bo treba počakati, da se jim vrednost vrne na svoja izhodišča, pri dobrih nepremičninah pa ni tako.

3.)    Kraj je pravi
Zaostrena situacija je pokazala, da napihovanje cen po ostalih regijah ni obrodilo sadov. Zato naj ponovimo svojo trditev, ki jo je situacija jasno potrdila: v naši regiji so cene novih nepremičnin ostale stabilne in so najmanj občutljive na nihanja, saj so ves čas odražale svojo realno vrednost. Pod to vrednostjo se enostavno ne bodo mogle prodajati.

4.)    Priložnost je prava
Zakaj čakati, ko pa nas zgodovina uči, da je treba zagrabiti priložnosti, ko so te najbolj vroče. Zaradi določene psihoze, na katero imata velik vpliv dogajanje v tujini in napihovanje medijev, je trg obstal. Pametni investitorji kupujejo in investirajo takrat, ko drugi čakajo, kaj se bo zgodilo. Na nepremičninskem trgu v Mariboru se kaj bistvenega ne more zgoditi, poleg tega pa so naše nepremičnine umeščene v najvišji kakovostni razred, ki je vedno ohranjal svojo vrednost.

5.)    Pogoji so najugodnejši do sedaj
Velike napore smo vlagali v zagotovitev takih pogojev, ki kupcem omogočajo izvedbo investicije brez pretiranega finančnega naprezanja. Več podatkov o teh za vas ugodnih pogojih lahko na telefonski številki 02/320-40-55.

23. junij 2011
 
 
Zanimiva primerjavaZanimiva primerjava
11. 07. 2008
Ekološko je cenejeEkološko je ceneje
24. 05. 2010