Ikea na Hrvaškem lomi kopja, kaj pa pri nas?

Ikea na Hrvaškem lomi kopja, kaj pa pri nas?

Aprila je na dan prišla novica, da bo Slovenija kmalu bogatejša za pohištveni center Ikea, a o njem za zdaj ni ne duha ne sluha.

    
Medtem na Hrvaškem ta družba že buri duhove.
   
Kot pravijo v Ikei, naj bi se gradnja njihovega trgovskega središča v Sloveniji začela po končni potrditvi oz. nakupu zemljišča leta 2010. Končna lokacija sicer še vedno ni znana. Pri njeni izbiri sodeluje posreduje Ikeina podružnica v Sloveniji Inter Ikea Centre. Po zadnjih nam dostopnih podatkih pa ta podružnica od februarja 2009 dalje ne bo več obstajala - baje se selijo na Češko.
  
Dragan Skalušević, ki je zadolžen za trg Slovenije, Hrvaške in Srbije, pa je dejal, da lahko nov pohištveni center pričakujemo najhitreje spomladi leta 2011, saj v desetletnem obdobju, ki se bo zaključilo leta 2010, niso načrtovali širitve v našo državo. V obdobju 2010-2020 pa naj bi Ikea vstopila ne le na slovenski in hrvaški trg, temveč tudi na srbski.
  
Medtem ko pri nas nestrpno pričakujemo prihod največjega evropskega trgovca, na Hrvaškem bijejo že plat zvona, saj kot napovedujejo Hrvaški trgovci bo brez dela bo ostalo 10.000 Hrvatov.
  

29. december 2008
 
 
Ikea v Sloveniji?Ikea v Sloveniji?
21. 07. 2009
Ekološko je cenejeEkološko je ceneje
24. 05. 2010