Gradbeni delavci prekomerno obremenjeni

Gradbeni delavci prekomerno obremenjeni

Gradbeni delavci, ki delajo na začasnih in premičnih gradbiščih, v proizvodnji, v strojnih in lesnih delavnicah, so prekomerno obremenjeni s fizikalnimi, kemijskimi in biološkimi škodljivostmi.

 
Enako velja za gradbene delavce, ki delajo s stroji težke gradbene mehanizacije, je razvidno iz projekta o delovnih pogojih v gradbeništvu.
 
Projekt Ustvarjanje podpornega okolja za izboljšanje delovnih procesov in razmer na področju varovanja zdravja v gradbeništvu financirata ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter Evropski socialni sklad. Nosilec projekta je Univerzitetno in raziskovalno središče Novo mesto, ostali partnerji pa so Regionalna gospodarska zbornica Celje, Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje, Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam in Sindikat cestnega gospodarstva Slovenije.
 
Delovno okolje v gradbenih podjetjih je v 51 odstotkih primerov neustrezno in kot tako s prekomerno obremenjenostjo predstavlja tveganja za poškodbe, poklicne bolezni in bolezni, povezane z delom, so navedli izvajalci projekta Ustvarjanje podpornega okolja za izboljšanje delovnih procesov in razmer na področju varovanja zdravja v gradbeništvu.
 
Meritve v delovnem okolju so potekale v 16 gradbenih podjetjih, od tega so bila štiri velika, tri srednja in devet manjših.
 
Podrobnosti v številkah preberite v Dolensjkem listu - prispevek je dosegljiv preko spodnje povezave.
  

28. avgust 2012
 
 
Ekološko je cenejeEkološko je ceneje
24. 05. 2010
Nadzornik Ekobus Nadzornik Žiga se za gradnjo res pobriga!
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Nadzornik Ekobus Nadzornik Žiga se za gradnjo res pobriga!
Strojni ometi Lap d.o.o. Na notranjih in zunajnih površinah