Dars zahteva odškodnino od izvajalca del v predoru Šentvid

Dars zahteva odškodnino od izvajalca del v predoru Šentvid

Izvajalec naj plača poleg dobrih 5 milijonov evrov odškodnine Darsu tudi narodnogospodarsko škodo

   
So mar na Darsu dolgo vroče poletje preselili tudi v jesen?
 
Glede na pisanje v Delu (v celoti je prispevek dosegljiv spodaj), kjer so navedli, da je Družba za avtoceste v RS (Dars) na izvajalca del v predoru Šentvid - podjetji v skupnem nastopu SCT in Primorje - naslovila odškodninski zahtevek v višini 5.127.746,45 evra. Izvajalec del mora odškodnino nakazati v petih dneh na transakcijski račun Darsa, v nasprotnem primeru bo ta začel z izterjavo odškodnine po sodni poti.
 
Koga vlečejo za nos? Odgovor je na dlani - nas davkoplačevalce in volilce.
 
Glede na dogodke zadnjih mesecev je očitno, da mora država, ministrstvo za promet in seveda tudi DARS najprej pomesti pred svojim pragom - ne nas narobe razumeti, nikakor n popolnoma ne ščitimo izvajalski dvojec Zidar-Černigoj, ki sta namazana z vsemi "žavbami".
Kot je moč razbrati iz mnogih si nasprotujočih vesti, je omet odpadel v 24 let stari galeriji, ki jo je takrat gradil GRADIS in je bila zgrajena po zahtevah JLA (baje zaradi njihovih potreb), v naravi pa je služila nepridipravom za skladišče ukradene robe - nekaj nam pove tudi podatek o nevzdrževanju tega objekta.
Potem se tukaj pojavi revident projekta, ki zahteva še dodatno protipožarno zaščito v predoru, kar kasneje DARS "prenese" tudi na galerijo, čeprav zato ni ne projekta, dovoljenja, ... Ampak to očitno ni motilo nikogar do ...
I FEEL DECKENPUTZ
(čutim stropni omet)
   
Zato je te odškodninske zahtevke moč razbrati tudi kot predvolilne manevre s slepo municijo oz. kot odgovor na tožbo SCT-ja in Primora proti DARSu in njegovi upravi zaradi odločitev in neodločitev pri Predoru Markovec - to presojo pa prepuščamo vam ...
  

Vir: Delo
02. september 2008
 
 
Zanimiva primerjavaZanimiva primerjava
11. 07. 2008
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...
Gradnja objektov Lap d.o.o. Gradbeništvo, gradnja na ključ
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Ureditev dvorišč Dežman d.o.o. Tlakovanje, asfaltiranje, ...