Celovški dvori še vednop nedokončani

Celovški dvori še vednop nedokončani

NLB noče izročiti izbrisnih pobotnic za Celovške dvore, dela spet ustavljena

     
Pri razvpitem Vegradovem projektu Celovški dvori se spet zapleta. Nova Ljubljanska banka (NLB) namreč ne želi izdati izbrisnih pobotnic za hipoteke na stanovanjih, ki so jih nekateri Vegradovi podizvajalci pred kratkim pridobili kot plačilo za opravljeno delo. Po neuradnih informacijah je do zapleta prišlo, ker je nekdanje vodstvo Vegrada s stanovanji v Celovških dvorih plačevalo tudi obveznosti podizvajalcem iz naslova drugih projektov.
 
Preberite si prispevek Sebastjana Morozova, objavljenega v Dnevniku, kjer si lahko preberete kako NLB (v večinski lasti države) spreminja svoje dogovore.
 
NLB naj bi poleti obljubila, da bo pobotnice za izbris hipotek izdala takoj po izdaji uporabnega dovoljenja, kar pa se ni zgodilo. Iz NLB so podizvajalcem sporočili, da se bodo šele po koncu del začeli pogovarjati z njimi in iskati ustrezno rešitev.
Ker je to za podizvajalce nesprejemljivo, so se odločili, da bodo dela zopet zaustavili.
  
Obenem se zapleta tudi s prevzemi stanovanj, ki jih je kupila Mestna občina Ljubljana. Naokoli krožijo govorice, da naj bi bila stanovanja brez elektrike, da dvigala še ne delujejo, ker izvajalec zaradi prisilne poravnave s katero se ne strinja zaradi neplačila noče priklopiti dvigal, ...  Skratka polom Vegrada na celi črti?
  

Vir: Dnevnik
17. september 2010