Bo Ljubljana letos eno samo gradbišče

Bo Ljubljana letos eno samo gradbišče

Prihodnje leto bodo gradbišča zrasla vsepovsod po Ljubljani. Že prvi mesec v novem letu bo znano, kdo bo izbranec župana Zorana Jankovića v tako imenovanem javno-zasebnem partnerstvu za gradnjo športnorekreacijskega parka Stožice.

   
Kot je zapisal v svojem prispevku  Dejan Vodovnik , objavljenem v časniku Nedelo, se v letošnjem letu Ljubljani obeta kar veliko gradbenih projektov.
 
Župan in njegove službe bodo izbirali med sedmimi kandidati. Ne miruje niti Joc Pečečnik, mož, ki je trdno odločen obnoviti stadion za Bežigradom in ga poimenovati po arhitektu Jožetu Plečniku - del gradbenih dovoljenj naj bi dobili konec marca, preostalo pa avgusta 2008.
  
Ob Celovški cesti bo vsem na ogled eno največjih mestnih gradbišč. Gradbeniki namreč zidajo sosesko Celovški dvori. V njej bo 821 stanovanj, od katerih jih bo ljubljanski stanovanjski sklad kupil kar 300 (v prvem paketu bo postal lastnik 150 stanovanj in pozneje še 150). Več deset milijonov evrov vredni projekt bodo predvidoma končali že leta 2009. Kompleks, ki se bo raztezal na 37.200 kvadratnih metrih površine, bodo oblikovali trije sklopi objektov, ki bodo pod zemljo povezani s skupno štirietažno garažo z 2408 parkirnimi prostori. Največji del v dvorih bodo imeli stanovanjski objekti z 821 stanovanjskimi enotami (kupiti bo mogoče od 22 kvadratnih metrov velike garsonjere do 130 kvadratnih metrov velikega štirisobnega stanovanja).
  
V novem letu bosta najbrž najbolj aktualni gradnji Emonike (Postajnega centra Ljubljana) in Kolizeja, prihodnost obeh projektov pa ni najbolj optimistična.
Podobno velja za projekt islamskega verskega in kulturnega središča z džamijo, ki naj bi bil po nekaterih napovedih prihodnje leto že krepko pred uresničitvijo.
 
Priporočamo ogled prispevka na spodnji povezavi.
  

Vir: Delo
08. januar 2008
 
 
Gradnja objektov Dežman d.o.o. Že od leta 1964 - z občutkom!
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Urejanje okolice Lap d.o.o. Tlakovanje dvorišč, asfaltiranje
Izdelava popisa del Dežman d.o.o. Strokovno, pregledno, realno ...