Aprila znova Odprte hiše Slovenije

Aprila znova Odprte hiše Slovenije

Največ̌ji festival kakovostnih gradenj, nepremičnin in arhitekture Odprte hiše Slovenije (OHS) letos odpira vrata dobre arhitekture že osmič zapored, in sicer med 21. in 23. aprilom.

   

Obiščite največji arhitekturno nepremičninski festival. Vstopite v 100 odličnih arhitekturnih objektov.

Prijave so potrebne za vse objekte!
  
Pred nakupom preizkušamo avtomobile, telefone, oblačila… Nepremičnin, ki so ena naših največjih investicij v poslovnem ali zasebnem življenju, pa večinoma ne. Zato nimamo razvitih pravilnih kriterijev za njihovo vrednotenje ter za odločanje o gradnji, prenovi in vzdrževanju. Ljudje v grajenem prostoru preživimo 90 odstotkov svojega časa.
Večinoma se ne zavedamo vpliva grajenega prostora na naše življenje in delo, torej na počutje, zdravje, varnost, uspešnost in učinkovitost. Stavbe pa gradimo za najmanj 50 do 100 let. Stavb ne oblikujejo samo arhitekti. Oblikujemo jih vsi ljudje, javni odločevalci, investitorji, uporabniki.

“Odprte hiše Slovenije ljudem omogočajo izkušnjo, da v stavbe vstopijo, jih preizkusijo, dobijo kontakt z arhitekti, uporabniki, lastniki, izvajalci in drugimi strokovnjaki.”
  
Na spodnji povezavi si lahko ogledate katere hiše bodo na vašem območju odprte za oglede in - ne pozabite - nanje se morate prijaviti!
  

12. april 2017